Ζαχαρίας Μανουσαρίδης-Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής ΠΕ19, Α Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής

 

 

 

Ζαχαρίας Μανουσαρίδης

είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος Υπολογιστικών Μεθόδων και Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η ακαδημαϊκή  του ταυτότητα συμπληρώνεται από MSc και BSc σε Πληροφορική και Ηλ. Υπολογιστές, καθώς και πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής ΠΕ19, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με περιοχή ευθύνης  τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και  Χαλκιδικής.

Ιδρυτικό μέλος του θεματικού δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και συνδιοργανωτής του ετήσιου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής. Επί σειρά ετών έχει διδάξει αυτοδύναμα και τεθεί υπεύθυνος έργων εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων ως εντεταλμένος διδάσκων ΑΠΘ, ΠαΜακ, Παν. Θεσσαλίας, ΑΤΕΙΘ και Lund University, Sweden.

Διετέλεσε συντονιστής ποικίλων επιμορφωτικών δράσεων, εισηγητής και επιμορφωτής σε διάφορους φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων. Συνεργάζεται με το ΙΤΥΕ-Διόφαντος σε έργα σχεδίασης, εμπλουτισμού και προώθησης του Ψηφιακού Σχολείου.

Συντονιστής ή/και μέλος ομάδων συγγραφής βιβλίων και εκπαιδευτικού  έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού  για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης. Δέκα βιβλία,  μεγάλος αριθμός πακέτων ψηφιακής μάθησης (e-learning modules) και πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων συνιστούν τη μέχρι στιγμής  εκπαιδευτική και ερευνητική συνεισφορά του. Ομιλεί άπταιστα αγγλικά και σουηδικά και επικοινωνεί με ευχέρεια στα γαλλικά, νορβηγικά.

 

 

E-mail: manzac@sch.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=191