Σύντομο βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας της Πρέσβειρας Σεραφείμ Ευαγγελίας

 

Σύντομο Βιογραφικό Δρ.Σεραφείμ Ευαγγελίας

Ονομάζομαι Σεραφείμ Ευαγγελία και είμαι διδάκτωρ του ΠΤΔΕ, του ΔΠΘ.  Η Διδακτορική μου Διατριβή έχει θέμα «Η εκπαιδευτική πραγματικότητα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέσα από το ρόλο και το έργο του δάσκαλου». Ήμουν Σχολική Σύμβουλος για 4 θητείες και τώρα είμαι Σύμβουλος Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη.

Έχω υπηρετήσει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επί 18 έτη και ως Σχολική Σύμβουλος για 15 έτη, Καθηγητή Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης Θ.Βακαλιού επί τετραετία. Έχω παρακολουθήσει πολλά επιστημονικά προγράμματα σε ευρωπαϊκά κράτη με θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, ενώ έχω οργανώσει στην εκπαιδευτική μου περιφέρεια επίσκεψη ARION με θέμα τις Εναλλακτικές Μορφές Διδασκαλίας.

Διετέλεσα επιμορφώτρια σε όλες τις καινοτομίες του ΥΠΕΠΘ (ολοήμερο σχολείο, Ευέλικτη Ζώνη, Νέα  Αναλυτικά Προγράμματα και Διδακτικά Βιβλία) και της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης των ΠΕΚ, ΟΕΠΕΚ, στα γνωστικά αντικείμενα (ενδεικτικά): «Σύγχρονες Μέθοδοι Διδασκαλίας»,  «Τεχνικές διδασκαλίας», «Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση»,  «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο». Επίσης, συμμετείχα ως αξιολογήτρια  στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο. Διετέλεσα συνεργάτης του ΙΔΕΚΕ για προγράμματα επιμόρφωσης στον Νομό Έβρου.

Έχω συμμετάσχει σε πλήθος Επιστημονικών Συνεδρίων ως εισηγήτρια και έχω δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Τα επιστημονικά θέματα των άρθρων και των εισηγήσεων μου, αφορούν στο ρόλο του δασκάλου, στις πρακτικές διδασκαλίας, στην διαπολιτισμική διάσταση στην εκπαίδευση, την προσωποκεντρική προσέγγιση και Διαφοροποιημένη Διδασκαλία (ενδεικτική θεματολογία).

Συμμετείχα σε ερευνητικά διευρωπαϊκά προγράμματα με θέμα την διαπολιτισμικότητα.

Επί 10 χρόνια δίδαξα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαππών το γνωστικό αντικείμενο των Σύγχρονων Μορφών Διδασκαλίας και Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, ενώ έχω παρακολουθήσει πλήθος Πρακτικών Διδασκαλίας των φοιτητών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=9280