Σύντομο βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας του Πρεσβευτή Σαλπιγκτή Αλκιβιάδη

 

 

Ο Σαλπιγκτής Αλκιβιάδης  γεννήθηκε στο Περιθώρι Δράμας, ζει και εργάζεται στη Δράμα, ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης της 2ης περιφέρειας ΔΙΠΕ Δράμας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός του Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Επιστήμες της Αγωγής, της Παιδαγωγικής Σχολής του Α. Π. Θ. στην κατεύθυνση «Εκπαίδευση και Κοινωνικός Αποκλεισμός»,  καθώς και του διδακτορικού διπλώματος της σχολής Επιστημών Αγωγής, στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική ηλικία του ΔΠΘ.

Έχει συμμετάσχει ως επιμορφωτής σε προγράμματα του ΥΠΑΙΘΑ και του ΙΕΠ. Έχει πλούσια συγγραφική δράση, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες και πρακτικά συνεδρίων. Έχει βραβευτεί σε αρκετές περιπτώσεις για το παιδαγωγικό του έργο λαμβάνοντας το βραβείο Guinness για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο ομαδικό παιχνίδι», από την υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, 9/11/2020.

Συμμετείχε σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει υλοποιήσει καινοτόμα προγράμματα Αγωγής Υγείας, Αντιρατσιστικής Αγωγής, Συμπεριληπτικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και οργανώνει από το 2015 το τριήμερο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας.

Email επικοινωνίας: salpig@sch.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=9277