Στοιχεία επικοινωνίας και σύντομο βιογραφικό του Πρεσβευτή Νοΐτση Ιωάννη

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Νοΐτσης Ιωάννης

(Σύμβουλος Εκπαίδευσης, ΠΕ70, 1ης Ενότητας ΔΠΕ Χαλκιδικής)

 

Ο Ιωάννης Νοΐτσης γεννήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα του Ν. Φλώρινας στις 2 Ιουνίου 1969.  Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Παντελεήμονα-Ν.Φλώρινας  (1981), φοίτησε τρία χρόνια στο Γερμανικό Σχολείο, Hauptschule στην πόλη Rutesheim (Δ. Γερμανίας) και παράλληλα στο Ελληνικό Γυμνάσιο της πόλης Leonberg (Δ. Γερμανίας). Τελείωσε το Ελληνικό Λύκειο (1987) στην πόλη Ludwigsburg (Δ. Γερμανίας).

Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ (1991). Είναι απόφοιτος του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ «Δημήτρης Γληνός (2002) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (2005) στη Διδακτική των Θετικών Επιστημών  στο Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ.. Το 2022 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η συμβολή της Αριστοτελικής Ηθικής στην Εκπαίδευση για την Αειφορία», στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ως το 2000 εργάστηκε  σε δύο Ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, Φίλιππος Αλέξανδρος και Μακεδονικά Εκπαιδευτήρια. Από το 2000 εντάχτηκε στο δυναμικό της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου έχει να επιδείξει σημαντικό παιδαγωγικό και διοικητικό έργο (Υποδιευθυντής και Διευθυντής). Τη φετινή σχολική χρονιά  υπηρετεί ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης, στην 1η Ενότητα της ΔΠΕ Χαλκιδικής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με το χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα, την  Εκπαίδευση για την Αειφορία και την Ηθική του Περιβάλλοντος, καθώς και τη Διδακτική των Μαθηματικών. Έχει εισηγήσεις σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε Πρακτικά Συνεδρίων και σε ένα διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Έχει γράψει δύο βιβλία, «Η αξιολόγηση του μαθητή» (2020, εκδ. Κυριακίδη), το «Στρατηγικό σχέδιο Αειφόρου Σχολείου» (2022, εκδ. Κυριακίδη). Έχει πιστοποίηση Β2 για την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε., και  έχει σημαντική εμπειρία από τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα (Erasmus+ και eTwinning) καθώς και σε προγράμματα Καινοτόμων Δράσεων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων).

Ήταν μέλος αρκετών εκπαιδευτικών δικτύων (Μεσόγειος SOS, Εκπαιδευτικών Αειφόρου Σχολείου-Aeiforum, Μεσόγειος SOS, Εθελοντών εκπαιδευτικών-Helmepa, Φτιάχνοντας το Σχολικό Κήπο, Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=9247