Στοιχεία επικοινωνίας και σύντομο βιογραφικό της Πρεσβευτού Τσιμπούρη Θεοδώρας

Η Τσιμπούρη Θεοδώρα είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής ΠΕ79 του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Νοτίου Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο και επιστημονική ευθύνη σε εκπαιδευτικούς μουσικής Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νοτίου Αιγαίου. Έχει διατελέσει Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για 11 χρόνια.

Έχει μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική» (ΜΑ)  και στη «Μουσική Παιδαγωγική» (ΜΜus) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επιπροσθέτως έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επιστημονικά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους και έχει παρουσιάσει εργασίες με εισηγήσεις της σε Πανελλήνια, Διεθνή και Παγκόσμια Συνέδρια με πρακτικά (Proceedings). Έχει συμμετάσχει ως μέλος επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής σε Πανελλήνια Εκπαιδευτικά Συνέδρια αλλά και Διεθνή Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ. Υπήρξε κριτής σε Πανελλήνια Συνέδρια αλλά και Μουσικούς Διαγωνισμούς. Έχει οργανώσει πλήθος επιμορφώσεων σεμιναρίων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Ως μουσικός έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και διαγωνισμούς πιάνου ενώ έχει υπάρξει πιανίστα πολλών χορωδιών. Μαθητές της επίσης έχουν βραβευθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Έχει ενεργή συμμετοχή σε ημερίδες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για  θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η βία κατά των γυναικών, οι πρόσφυγες, η διαφύλαξη και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, η χρήση ΤΠΕ στη Μουσική και ο Ψυχοκοινωνικός ρόλος της Μουσικής Εκπαίδευσης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=6829