Στοιχεία επικοινωνίας και σύντομο βιογραφικό του Πρεσβευτή Ματζάνου Δημήτρη

 

Ο Ματζάνος Δημήτριος είναι δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχει διατελέσει διευθυντής σχολικών μονάδων και ασκεί καθήκοντα Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 στο 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ν. Αιγαίου.

Έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα (Ph.D) από το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει πραγματοποιήσει Μεταπτυχιακές Σπουδές (Master) στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Έλαβε δίπλωμα διετούς κύκλου μετεκπαίδευσης Διδασκαλείου στη Γενική Αγωγή του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής (post doctoral)  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, έχει συν-επιμεληθεί συλλογικό τόμο και έχει παρουσιάσει εργασίες με εισηγήσεις του σε Πανελλήνια, Διεθνή και Παγκόσμια Συνέδρια με πρακτικά (Proceedings).

Τα δύο τελευταία χρόνια διδάσκει ως συμβασιούχος διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το γνωστικό αντικείμενο «Δημιουργικότητα, Αειφορία και Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός».

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στις Επιστήμες της Αγωγής, η Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η Δημιουργικότητα, η Πολιτισμική Βιωσιμότητα και ο Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=6825