Σύντομο βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας της Πρέσβειρας Καπραβέλου Αλεξίας

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Δρ Καπραβέλου Αλεξία είναι μόνιμη καθηγήτρια ΠΕ02 ανήκουσα στην ΔΔΕ Μαγνησίας και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως διδάσκουσα, εξετάστρια και επιβλέπουσα πτυχιακών εργασιών.

Έχει διδάξει και στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Διετέλεσε Διευθύντρια Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου και είναι πλέον Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Μαγνησίας. Έχει δύο πτυχία, ειδίκευσης Φιλοσοφίας και ειδίκευσης Παιδαγωγικής, του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Βεβαίωση Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Φιλοσοφία, 1ο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master) στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος (στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού με διπλωματική εργασία σχετική με την εκπαίδευση μεταναστριών https://ir.lib.uth.gr/xmlui/handle/11615/14193), 2ο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master) στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων του τμήματος Διοίκησης Οργανισμών-Μάρκετινγκ-Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη), ετήσιες επιμορφώσεις στην εκπαιδευτική διοίκηση, ψηφιακή εκπαίδευση, εκπαίδευση προσφύγων, συμβουλευτική και θετική ψυχολογία.

Συμμετείχε ενεργά σε 10ωρο σεμινάριο σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας από το Harvard University, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών. Έλαβε πτυχίο επάρκειας της αγγλικής γλώσσας Proficiency, University of Michigan, με βαθμό Β.

Είναι Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, με θέμα “Τα ταξικά και εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά των βιομηχανικών εργατών και εργατριών σε εργοστάσια του Βόλου” – ποιοτική έρευνα πεδίου (http://pandemos.panteion.gr/index.php?op=record&type=0&q=%CE%9A%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85&page=1&scope=0&lang=el&pid=iid:20816 ). Είναι επίσης μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τρίτο μεταπτυχιακό της πρόγραμμα σπουδών: Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιου Μάνατζμεντ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Είναι επιμορφώτρια ΙΕΠ, ΕΚΔΔΑ και ΚΕΔΙΒΙΜ ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Οι μέχρι στιγμής 100 ανακοινώσεις (σε συνέδρια ελληνικών Πανεπιστημίων και επιστημονικών ενώσεων) και οι 95 δημοσιεύσεις της (σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων) αναφέρονται σε θέματα εκπαιδευτικών καινοτομιών, κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και χειραφέτησης.

Γνωστικά αντικείμενα διαθεματικά: Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία, Πολιτική Επιστήμη, Ιστορία, Εκπαίδευση. Κύριο επιστημονικό πεδίο: Ιστορία-Κοινωνιολογία της Εργασίας. Συμμετέχει από τα φοιτητικά της χρόνια στα εθελοντικά και κοινωνικά κινήματα, προσφέροντας όπου υπάρχει ανάγκη.

 

akaprave@sch.gr

https://blogs.sch.gr/akaprave

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=9254