Στοιχεία επκοινωνίας και σύντομο βιογραφικό της Πρέσβειρας Τσέου Ελένης

“Η Ελένη Τσέου είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Δυτικής Θεσσαλονίκης. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Το 2004 απέκτησε Δίπλωμα Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση: «Προγραμματισμός Αγωγής και Εκπαίδευσης στην πρώτη παιδική ηλικία».

Το 2018 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. με θέμα «Η Παιδαγωγική Γνώση Περιεχομένου των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». Υπηρέτησε ως Νηπιαγωγός από το 1990 έως και το 2023, οπότε ανέλαβε τη θέση του Συμβούλου Εκπαίδευσης στην οποία υπηρετεί έως σήμερα. Εργάστηκε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπου δίδαξε τα μαθήματα «Εισαγωγή στην Παιδαγωγική», «Διδακτική Μεθοδολογία» και «Εκπαιδευτική Ψυχολογία». Συμμετείχε ως επιμορφώτρια του ΙΕΠ στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τα Προγράμματα Σπουδών, την Εισαγωγική Επιμόρφωση και τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία.

Επίσης συμμετείχε ως επιμορφώτρια στην Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και σε ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Διδασκαλία των φαινομένων εξαέρωσης, υγροποίησης και εξάτμισης με τη χρήση του πλαισίου της Παιδαγωγικής Γνώσης Περιεχομένου». Τέλος δίδαξε ως ωρομίσθια εκπαιδεύτρια σε ενήλικες σπουδαστές/στριες του ΔΙΕΚ Ευόσμου.

Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, άρθρα σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων αλλά σε και περιοδικά. Τέλος έχει λάβει διακρίσεις (Εισαγωγή με σειρά 1η στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα) και βραβεύσεις (Υποτροφία από το ΙΚΥ).”

Ελένη Τσέου

Σύμβουλος ΠΕ60

e-mail: etseou@gmail.com

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=9220