Παρουσίαση Συνεργασίας Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο- European School Radio (Μαθητικό Ραδιόφωνο)

 

Την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 υλοποιήθηκε η Πανελλαδική παρουσίαση συνεργασίας του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου Ασφάλεια (https://isecurenet.sch.gr/portal/)  και του Μαθητικού Ραδιοφώνου, European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/el) για το σχολικό έτος 2023-24.

Η παρουσίαση του Δικτύου αποσκοπούσε στην ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για την ένταξη νέων σχολικών μονάδων και όσων επιθυμούν να εργαστούν ως Πρεσβευτές του, στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για το τρέχον σχολικό έτος. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα συνεργασία  με το κοινωνικό δίκτυο Σχολικού Ραδιοφώνου και Podcasting  (European School Radio) για την υλοποίηση από κοινού επιμορφωτικών δράσεων και διαγωνισμών.

Επιπλέον, στην εκδήλωση ο καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου κ Αύγουστος Τσινάκος, παρουσίασε διαδικτυακά παιχνίδια με επαυξημένη πραγματικότητα και αναφέρθηκε στην επικείμενη  συνεργασία του με το Διαπεριφερειακό Δίκτυο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.

Το βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε στο YouTube από εδώ:

 

https://www.youtube.com/watch?v=k_s96I42wYA

 

Την παρουσίαση του Διαπεριφερειακού Δικτύου έκαναν οι:

Σπυρίδων Παπαδάκης, Σύμβουλος Εκ/σης ΠΕ 86 (ΔΔΕ Αχαΐας)

Απόστολος Παρασκευάς, Σύμβουλος Εκπ/σης, ΠΕ 70 (ΔΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης)

Ενώ του Μαθητικού Ραδιοφώνου

Η κα Ευτυχία Τούλιου ΠΕ70, Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής European School Radio & Μέλος εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=9068