«Netiquette και δημιουργία μικρού προγράμματος/σεναρίου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο».


 

 

 

Η Ασφάλεια στο διαδίκτυο ήταν η θεματική που μας απασχόλησε σήμερα με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που εορτάζεται στις 6 Φεβρουαρίου και είχαμε τη χαρά να έχουμε προσκεκλημένη τη Δρ Σοφία Χατζηγεωργιάδου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ανατολ. Θεσσαλονίκης και Επιμορφώτρια Β Επιπέδου στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Α/θμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα

Την  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18.30-20.00 διοργανώθηκε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση για τις/τους Νηπιαγωγούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής από τη Δρ Ελένη Τσέου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών 2ης Θέσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με θέμα ««Netiquette και δημιουργία μικρού προγράμματος/σεναρίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο» και εισηγήτρια τη Δρ Σοφία Χατζηγεωργιάδου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ανατολ. Θεσσαλονίκης και Επιμορφώτρια Β Επιπέδου στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Α/θμια Εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της επιμορφωτικής συνάντησης συζητήθηκαν και διασαφηνίστηκαν διάφορα θέματα όπως ο όρος “Netiquette” Επιπλέον οι επιμορφούμενες με την καθοδήγηση της κ. Χατζηγεωργιάδου συν-δημιούργησαν ένα σενάριο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο βασισμένο στις φάσεις του διδακτικού μοντέλου 5Ε (Οδηγός Εκπαιδευτικού, 2022), το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί στα πλαίσια του Διαπεριφερειακού θεματικού Δικτύου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Ευχαριστούμε όλες τους συναδέλφους που όχι μόνο συμμετείχαν αλλά και συνείσφεραν με τις εξαιρετικές ιδέες τους στη δημιουργία του σεναρίου. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την κ. Χατζηγεωργιάδου που με τη χειμαρώδη διάθεσή της μας συμπαρέσυρε σε ένα ασφαλές ταξίδι στο διαδίκτυο!!”

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=9036