ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Η Κυβερνοασφάλεια στην Εκπαιδευτική και Μαθητική Πραγματικότητα

29η ΕΚΠΟΜΠΗ -ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:: Η Κυβερνοασφάλεια στην Εκπαιδευτική και Μαθητική Πραγματικότητα -Σκέψου πριν κάνεις κλίκ. Επιλέγω να είμαι Ασφαλής .
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 ώρα 20.45 μμ
Ο Γεώργιος Δ. Καρατάσιος Μαθηματικός-π. Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:45 συνομιλεί με: τον κ Γιώργο Παπαπροδρόμου Υποστράτηγο Ε.Α. πτυχιούχο Νομικής ειδικό σε θέματα Αντιμετώπισης Κυβερνοεγκλήματος και π. Δ/ντή δίωξης της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Χρήστο Ρουμπίδη κοινωνιολόγο π. Σχολικό Σύμβουλο και σήμερα Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θες/κης .
Το διαδίκτυο σήμερα είναι μια νέα πραγματικότητα για αυτό και υπάρχει ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών. Το καλύτερο λογισμικό για ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι η σχέση των γονιών με τα παιδιά τους . Έχουμε τη γνώση του πως πρέπει να χρησιμοποιούμε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης? Γνωρίζουμε όλοι και ειδικά οι μαθητές μας την αξία της προστασίας της ιδιωτικότητας και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ?
Γνωρίζουμε πως μπορούμε να έχουμε ασφαλή και αξιόπιστη ενημέρωση? Υπάρχει σχεδιασμός και προγράμματα για την επιμόρφωση και ενδυνάμωση των δεξιοτήτων της νέας γενιάς? Διαθέτουμε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον θωρακισμένο με την κατάλληλη νομοθεσία κατά των κυβερνοεγκλημάτων με θύματα παιδιά.? Χρήστος Ρουμπίδης Giorgos Papaprodromou Pantelis Savvidis

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=8592