Πρόσκληση σε εκπαιδευτική/επιμορφωτική τηλε-ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»-Από τον Πρεσβευτή του Δικτύου ΣΕΕ Αειφορίας Χαρίση Αθανάσιο

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε εκπαιδευτική/επιμορφωτική τηλε-ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Σχετ. :

  1. N. 4547/2018 «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» (Α΄ 102).
  2. Υ.Α. 158733/ΓΔ4/27.9.2018 «Ενιαίος Κανονισμός Λειτουργίας των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) και ειδικότερα καθήκοντα και αρμοδιότητες των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου» (Β΄ 4299).
  3. Το με αρ. πρωτ. 126/19-01-2021 έγγραφο του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας-Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία: «Ανατροφοδότηση- συμπεράσματα από την παιδαγωγική συνάντηση».

 

Σας προσκαλούμε σε εκπαιδευτική/επιμορφωτική τηλε-ημερίδα τριών ωρών με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», που διοργανώνεται από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου, το Γυμνάσιο Αιγινίου και τoν  Σ.Ε.Ε.  Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας και παιδαγωγικής ευθύνης των σχολείων κ. Αθανάσιο Χαρίση, την Παρασκευή 21/05/2021 από τις 11:00π.μ. έως τις 13:15 μ.μ.

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς-κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των τριών σχολικών μονάδων που συνεργάζονται στο Δίκτυο και όλων των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης του Σ.Ε.Ε., στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», των αρμοδιοτήτων του Σ.Ε.Ε. και της υλοποίησης του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού έργου σε συνεργασία με τα σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης.

Tο πρόγραμμα έχει ως εξής:

11.00-11.45 Εισηγήσεις

11:00- 11:10 Προσέλευση- χαιρετισμοί

11:10-11:25 «Το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», Απόστολος Παρασκευάς,  Σ.Ε.Ε. ΠΕ70 του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας (ιδρυτής του Δικτύου).

11:25- 11:45 «Διαδίκτυο: ασφάλεια και κατάχρηση από τους/τις εφήβους ιδιαίτερα κατά την υγειονομική κρίση»,  Νότα Βούρα, Κλινική Ψυχολόγος, Κ. Ψ. Υ., Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης,  Γρηγόρης Αμανατίδης, Υπαστυνόμος Α΄, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

 

11.45-13.15 Εκπαιδευτικό Συμπόσιο

«Δίκτυο Αγωγής Υγείας Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, εκπαιδευτικές δράσεις, στόχοι, αποτελέσματα και πλαίσιο αειφορίας»:  Συντονίζουν Αθανάσιος Χαρίσης, Σ. Ε. Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία, 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας, Ιωάννης Παντελίδης, Διευθυντής 3ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης. Συμμετέχουν με εισηγήσεις-παρουσιάσεις:

-Τασχουνίδης Ευστάθιος ΠΕ0401  και ομάδα μαθητών Α2, 3ο   ΓΕ.Λ. Κατερίνης: «Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο – κίνδυνοι που εγκυμονούν».

-Μαργαριτίδης Ανέστης  ΠΕ86 και ομάδα μαθητών Β4, 3ο   ΓΕ.Λ. Κατερίνης: «Υπηρεσίες Διαδικτύου – οφέλη και κίνδυνοι από τη χρήση του».

-Μεταξιώτη Πολυξένη  ΠΕ02 και ομάδα μαθητών Α3,  3ο   ΓΕ.Λ. Κατερίνης: «Εθισμός από τη χρήση του  Διαδικτύου σε μαθητές Λυκείου».

Συμπεράσματα.

 

Η τηλε-ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex.  Δηλώσεις συμμετοχής θα στέλνονται στο e-mail  του 3ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης mail@3lyk-kater.pie.sch.gr προκειμένου να αποσταλεί ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετάσχουν και να συνδεθούν από το σχολείο μαζί με τάξη μαθητών/τριών με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων.

Δεν επιτρέπεται καμία καταγραφή εικόνας, ήχου, μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η υλοποίηση της δράσης θα γίνει χωρίς  επιβάρυνση της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις οδηγίες για την προστασία από  Covid-19.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=7132