Τελικά παραδοτέα από το 4ο ΔΣ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2018-19-Υπεύθυνος Πρεσβευτής ΣΕΕ Απόστολος Παρασκευάς

 

Σχολείο: 4οΔ.Σ. Ωραιοκάστρου

Τάξη-τμήμα: Γ? 2

Αριθμός μαθητών/μαθητριών; 18

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός:Βαγγέλης Δρόσος

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Ελένη Βιεννά (Παράλληλη στήριξη)

Πέτρος Ηλιάδης (Τμήμα ένταξης)

Αρχικά, προβλήθηκαν διάφορα βίντεο σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Με αυτή την αφορμή τα παιδιά συζήτησαν και σχολίασαν τις καταστάσεις που περιγράφονταν στο εκάστοτε βίντεο, μοιράστηκαν εμπειρίες και με τη μέθοδο της ιδεοθύελλας κατέληξαν σε ένα σύνθημα που προέκυψε ως συμπέρασμα από το κάθε βίντεο.

Στη συνέχεια, μέσα από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη τα συνθήματα αυτά να τα επικοινωνήσουν και στους μαθητές του υπόλοιπου σχολείου. Προτάθηκαν διάφορες μέθοδοι, αλλά τελικά από την πλειοψηφία προκρίθηκε η δημιουργία αφισών. Έτσι τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες δύο ή τριών ατόμων και η κάθε ομάδα επέλεξε το σύνθημα της αρεσκείας της. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, η κάθε ομάδα έγραψε το σύνθημά της στον υπολογιστή, το εκτύπωσε σε φύλλο Α3 και αναζήτησε στο διαδίκτυο εικόνες σχετικές με το σύνθημά της. Τέλος οι εικόνες, που επελέγησαν, εκτυπώθηκαν και η ομάδα ολοκλήρωσε τις αφίσες βάφοντας τα γράμματα, κόβοντας και κολλώντας τις εικόνες.

Καθεμιά από τις εφτά (7) αφίσες που προέκυψαν ως τελικό προϊόν αναπαράχθηκε σε 5 έγχρωμα φωτοαντίγραφα μεγέθους Α3 (συνολικά 35 αφίσες), τα οποία αναρτήθηκαν σε διάφορα σημεία του σχολείου.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=4691