Στοιχεία επικοινωνίας και σύντομο βιογραφικό του Πρεσβευτή Καπανιάρη Αλέξανδρου

O Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου. Είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας . Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το βασικό του πτυχίο είναι Μηχανικός Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Πληροφορικής Αθήνας, ενώ είναι πτυχιούχος του τμήματος “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πτυχιούχος της σχολής παιδαγωγικών της ΠΑ.ΤΕ.Σ./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα αντικείμενα “Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης & Παραγωγής Διδακτικού Υλικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης).

 

Έχει συγγράψει πλήθος μονογραφιών και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς συλλογικούς τόμους, διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επιπρόσθετα είναι διδάσκων στο Ε.Α.Π., στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» για το μάθημα «Ψηφιακή Αφήγηση στην Εκπαίδευση» ενώ παράλληλα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. «Στρατηγικές Ανάπτυξης της Εβηφικής Υγείας». Είναι πιστοποιημένος συνεργάτης του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ: Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».

Επίσης έχει συγγράψει και επιμεληθεί επιστημονικά σχετικά βιβλία για τη ψηφιακή παιδεία και το δημιουργικό διαδίκτυο «Youth online ? Οδηγός για Συντονιστές Βιωματικών Εργαστηρίων με θέμα τη Ασφαλή Χρήση της Τεχνολογίας» από τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία και Ψηφιακή Γενιά, χρήση της τεχνολογίας από εφήβους από τις εκδόσεις Πεδίο. Επίσης υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας του φακέλου  του επιμορφωτικού προγράμματος του ΕΚΔΔΑ ? ΙΝΕΠ με τίτλο «Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και στελεχών συμβουλευτικών μονάδων στην ασφαλή χρήση της τεχνολογίας: πρόληψη των διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου με έμφαση στο δημιουργικό διαδίκτυο». Τέλος είναι διδάσκων και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού της ενότητας «Ψηφιακή Παιδεία – Προτάσεις και Νέες Προοπτικές για Εκπαιδευτικούς, Γονείς, Παιδιά και Έφηβους» του εξ αποστάσεως προγράμματος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διαδραστικές Τεχνολογίες: Ασφαλής Χρήση για Παιδιά και Εφήβους».

Τελευταία του δουλειά είναι το παραμύθι «Ο πολύχρωμος δράκος στο μαγεμένο δάσος με το γουάϊ φαϊ, Ένα παραμύθι για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bulling)» εκδόσεις ιδιόμελον.

Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης

Post Doc,PhD, M.ed, M.A.

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας, κλάδου Πληροφορικής (ΠΕ86)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

E-mail: kapaniaris@yahoo.gr, kapaniaris@gmail.com

Κινητό: 6945725426

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=6807