Ιδιωτικότητα, ασφάλεια, προστασία προσωπικών δεδομένων…Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης-21 Οκτωβρίου 2020-ώρα 19.30

Πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με αυτούς τους όρους❓
Ποιους τρόπους και ποια εργαλεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προστατευτούμε στο διαδίκτυο❓
✴️ Την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, στις 19.30, παρακολούθησε online την εκδήλωση Digital Citizens με θέμα ?Privacy & Security?. ✴️
To Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο προώθησης της προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – ?Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή?, ξεκίνησε έναν κύκλο online events με τίτλο ?Digital Citizens?. Στο τρίτο και τελευταίο online event θα ασχοληθούμε με το θέμα της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Θα δούμε εργαλεία και τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να είμαστε περισσότερο ασφαλείς online και να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.
Tο online event αποτελείται από δύο μέρη:

🔵 ΜΕΡΟΣ Α // Παρουσίαση ?My Data Done Right? –

HomoDigitalis

, Αντιγόνη Λογοθέτη & Στέργιος Κωνσταντίνου

Το “My Data Done Right” είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στην άσκηση των δικαιωμάτων των χρηστών και στην προστασία των ψηφιακών τους δικαιωμάτων. Θα γνωρίσουμε την πλατφόρμα και θα μάθουμε για την προέλευση, τη λειτουργία και τις προοπτικές της.
Η παρουσίαση θα καλυφθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, από τη Χρύσα Κύρλου και τη Νικολέτα Παππά.
🔵 ΜΕΡΟΣ Β // Workshop ?Και ποιανού ?σαι συ; Ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα στην ψηφιακή εποχή? – Δημήτρης Γραμμένος & Ανθή Στρατάκη

Ένα διαδραστικό εργαστήριο για όλες τις ηλικίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην ψηφιακή εποχή. Το εργαστήριο είναι βασισμένο στο κόμικ του Δημήτρη Γραμμένου και της Ανθής Στρατάκη «Ο GDPR και οι 40 κλέφτες» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης) και στο ομώνυμο webinar το οποίο είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα

Mathesis at Crete University Press

(https://mathesis.cup.gr).

✅ Το event απευθύνεται σε όποιον θέλει να ενημερωθεί για θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας στο διαδίκτυο και, σαφώς, να θέσει live ερωτήματα που τον απασχολούν σχετικά με το θέμα! Συνολική διάρκεια: 90 λεπτά.
✅ Μπορείς να παρακολουθήσεις την εκδήλωση:
➡️ Live στην FB σελίδα Europe Direct Crete
➡️ Live στο YouTube: bit.ly/Privacy-Security-Live
➖➖➖➖➖
✅ Κάνε like στη σελίδα Europe Direct Crete και στο YouTube channel  bit.ly/EuropeDirectCreteYouTube για να λαμβάνεις ενημερώσεις και για όλα τα event μας.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα
Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete

Επιμέλεια & παραγωγή:

Bizrupt Lab
➖➖➖➖➖
** Για τη Homo Digitalis **
Η Ηomo Digitalis είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία και προώθηση των ψηφιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Συστάθηκε το 2018 και είναι μέλος της European Digital Rights (EDRi), της πλέον αναγνωρισμένης ένωσης οργανώσεων ψηφιακών δικαιωμάτων στον κόσμο.
Τα ψηφιακά δικαιώματα είναι όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του ανθρώπου στην ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε. Έτσι, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από προέκταση των ήδη κατοχυρωμένων δικαιωμάτων στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά και στο Σύνταγμα της Ελλάδας. Τα ψηφιακά δικαιώματα είναι ένα θέμα παγκόσμιο και πανανθρώπινο, το οποίο δε γνωρίζει σύνορα. Αφορά οποιονδήποτε άνθρωπο συνδέεται στο Διαδίκτυο. (homodigitalis.gr)
** Για την Αντιγόνη Λογοθέτη και τον Στέργιο Κωνσταντίνου **
Είναι και οι δύο δικηγόροι και μέλη της Homo Digitalis, με ειδίκευση στα Προσωπικά Δεδομένα και τις Νέες Τεχνολογίες. Εργάζονται στην Αθήνα, στην ομάδα GDPR της Δικηγορικής Εταιρείας Κανελλόπουλος, Ζέρβα και Συνεργάτες.
** Για τον Δημήτρη Γραμμένο, PhD **
Ο Δημήτρης είναι Κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στον τομέα της Επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή (HCI). Αναπτύσσει και οργανώνει βιωματικές εμπειρίες που εισάγουν την έννοια και την πρακτική της Δημιουργικότητας και της Δημιουργικής Σκέψης σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Ως τώρα, έχει οργανώσει περισσότερα από 55 εργαστήρια σε 5 χώρες, στα οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 3.500 άτομα όλων των ηλικιών.
** Για την Ανθή Στρατάκη, MSc **
Η Ανθή είναι φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (TQM). Είναι πιστοποιημένη αξιολογήτρια (Validator & Assessor) του μοντέλου «Επιχειρησιακής Αριστείας» του European Foundation for Quality Management (EFQM Excellence Model). Εργάζεται ως Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από το 2001, ενώ από τον Μάρτιο του 2018, είναι η Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) του ΙΤΕ.

Δείτε λιγότερα
Άλλο
Online Live βίντεο

Πρόγραμμα · Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2020

7:30 μ.μ. – 7:40 μ.μ.
Welcome
7:40 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
ΜΕΡΟΣ Α // Παρουσίαση ?My Data Done Right? – HomoDigitalis, Αντιγόνη Λογοθέτη & Στέργιος Κωνσταντίνου
8:00 μ.μ. – 8:15 μ.μ.
Q&A
8:15 μ.μ. – 8:55 μ.μ.
ΜΕΡΟΣ Β //Workshop ?Και ποιανού ?σαι συ; Ιδιωτικότητα & προσωπικά δεδομένα στην ψηφιακή εποχή? -Δ.Γραμμένος & Α.Στρατάκη
8:55 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
Closing

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=6677