To παιχνίδι “Νίκησε τον ιό” σε online μορφή-Κα Βερόνικα Σαμαρά-Συντονίστρια της Δράσης Saferinternet.gr -Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ψηφιακή Πολιτειότητα

https://e-geografia.eduportal.gr/files/covid-game/story_html5.html 

Αγαπητοί μας φίλοι, Χρόνια Πολλά,

Χριστός Ανέστη με υγεία.

Επίσης, χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα.

Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματός μας αναφορικά με τις προτάσεις μας για χρήσιμες δραστηριότητες για παιδιά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το παιχνίδι «Νίκησε τον ιό» που σας στείλαμε σε μορφή αρχείου PDF, μεταφέρθηκε σε online μορφή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Γιάννη Σαλονικίδη, Υποδιευθυντή του 11ου Δημ. Σχ. Ευόσμου, για την εξαιρετική ιδέα του και την θαυμάσια υλοποίηση της διαδραστικής online μορφής του παιχνιδιού, που δίνει τη δυνατότητα διαμοιρασμού του με σύνδεσμο στις εικονικές εξ αποστάσεως τάξεις όχι μόνο του σχολείου του, αλλά και κάθε σχολείου.

Το παιχνίδι παίζεται με εικονικό ζάρι και τα πιόνια μετακινούνται με το σύρσιμο του ποντικού. Επίσης, έχουν προστεθεί πληροφορίες στις κάρτες.

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι στη διαδικτυακή διεύθυνση:

 

https://e-geografia.eduportal.gr/files/covid-game/story_html5.html

Ευχόμαστε να σας φανεί χρήσιμο.

Αυτόν τον καιρό που μένουμε σπίτι και χρησιμοποιούμε τις ψηφιακές τεχνολογίες πολύ περισσότερο από ποτέ, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι το πανευρωπαϊκά διακεκριμένο παιδικό βιβλίο “Η Φάρμα του Διαδικτύου” για την προώθηση του ψηφιακού αλφαβητισμού στα μικρά παιδιά υπάρχει πια και ως app στο Google Play και στο Apple Store.

Το app διατίθεται στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα και περιέχει τα εξής:

  • 5 ιστορίες με 46 διαδραστικές οθόνες εμπλουτισμένες με κινούμενες εικόνες
  • Δυνατότητα επιλογής ήχου για να ακούτε τις ιστορίες και ταυτόχρονα να τονίζεται το σχετικό κείμενο
  • Δυνατότητα ανάγνωσης των ιστοριών μόνοι σας, εξερευνώντας κάθε οθόνη
  • Κουίζ στο τέλος κάθε ιστορίας με εναλασσόμενες ερωτήσεις και με δυνατότητα απόκτησης του «Πιστοποιητικού Γνώσεων της Φάρμας του Διαδικτύου»
  • Επιλογή «Το μικρό Λεξικό της Φάρμας του Διαδικτύου», με απλή επεξήγηση βασικών όρων που συναντάμε στις ιστορίες
  • Επιλογή «Οι βασικοί κανόνες του Διαδικτύου», με 12 απλούς κανόνες ορθής χρήσης
  • 46 παζλ με 3 επίπεδα δυσκολίας για κάθε παζλ
  • 46 σχέδια για ζωγραφική, βασισμένα στις εικονογραφήσεις των ιστοριών

Θα χαρούμε να κατεβάσετε το app στο tablet σας ή – αν δεν έχετε tablet – στο κινητό σας, και να το χρησιμοποιήσετε μαζί με τα παιδιά. Θα μας τιμήσετε αν έχετε λίγο χρόνο να αξιολογήσετε το app, και να γράψετε 2 λόγια για την αξιολόγησή σας, στις παραπάνω πλατφόρμες.

Περαιτέρω, συνημμένα σας προωθώ ένα διασκεδαστικό, επιμορφωτικό παιχνίδι “Νίκησε τον Ιό”, που δημιούργησα μαζί με την κυρία Janice Richardson για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μέσα από τα παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολύ σημαντικά πράγματα για το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε, αλλά και να προστατεύσουμε και τους άλλους από τον κορωνοϊό. Μπορείτε να εκτυπώσετε το συνημμένο αρχείο, ή να το ανοίξετε σε tablet και να παίξετε επί αυτού.

Το παιχνίδι, μαζί με ειδικό φυλλάδιο για γονείς (με περαιτέρω προτάσεις για χρήσιμες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας όσο μένετε σπίτι) βρίσκεται αναρτημένο σε 11 γλώσσες στον ιστοχώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης: https://www.coe.int/en/web/education/new-tools (αναζητείστε τον τίτλο “INFO SHEET FOR PARENTS”).

Με θερμές ευχές για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Καλή Ανάσταση με υγεία!

Δρ. Βερόνικα Σαμαρά

Συντονίστρια της Δράσης Saferinternet.gr
Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ψηφιακή Πολιτειότητα

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://isecurenet.sch.gr/portal/?p=5875