Τελικά παραδοτέα από το 1ο ΔΣ Σίνδου για το σχολικό έτος 2018-19-Πρεσβευτής ΣΕΕ Τοκμακίδου Ελπίδα

1ο_ΔΣ_ΣΙΝΔΟΥ_ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

1ο_ΔΣ_ΣΙΝΔΟΥ_ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ_ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ

1ο_ΔΣ_ΣΙΝΔΟΥ_ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

1) Ερωτηματολόγιο σχετικά με τη χρήση των Η/Υ, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους μαθητές μας. Οι μαθητές  μας δημιούργησαν οι ίδιοι ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν και οι ίδιοι κατέγραψαν τις απαντήσεις  και δημιούργησαν τα σχετικά στατιστικά και γραφήματα. Συνημμένα σας στέλνω το ερωτηματολόγιο και μια παρουσίαση με τις απαντήσεις των παιδιών. Το ερωτηματολόγιο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που οργανώσαμε με παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού και μίλησαν στα παιδιά για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την εξάρτηση από το διαδίκτυο και τους Η/Υ.
2) Επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα το ασφαλές διαδίκτυο. Μετά την ενημέρωση και συζητήσεις που προηγήθηκαν με τους μαθητές, ανέλαβαν την κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού (φιδάκι) με θέμα το ασφαλές διαδίκτυο. Με μεθόδους όπως ο καταιγισμός ιδεών, η οργανωμένη συζήτηση κλπ καταγράφηκαν στην τάξη ερωτήσεις και εντολές σχετικές με το θέμα, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι μας. Ενδεικτικά παραθέτω μία ερώτηση και μία εντολή:
ΕΝΤΟΛΗ:
Ανέβασες στον λογαριασμό σου στο facebook φωτογραφίες με τον/την καλύτερο/η φίλο/η σου, χωρίς την άδεια του. Θυμώνει και δεν σε καλεί στα γενέθλια του το επόμενο Σάββατο. Χάνεις τη σειρά σου.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Στα γενέθλια σου έβγαλες πολλές φωτογραφίες με τους φίλους σου. Τι κάνεις;
α) Τις δημοσιεύεις στο λογαριασμό σου σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έτσι οι φίλοι θα μπορέσουν να πάρουν όποιες φωτογραφίες θέλουν;
β) Στέλνεις με προσωπικό μήνυμα σε κάθε φίλο σου μόνο τις φωτογραφίες που τους αφορούν.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=4637