Ενημερωτικός οδηγός για ασφαλή χρήση του VIBER από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

viber

 

https://saferinternet4kids.gr/nea/viber-leaflet/

Έναυσμα για τη δημιουργία ενός εύχρηστου φυλλαδίου με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες για το Viber και την ασφαλή χρήση του, αποτέλεσαντα τα αποτελέσματα της πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ για τη σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας ήταν η μεγάλη διείσδυση της δημοφιλούς εφαρμογής στις μικρές ηλικίες στην Ελλάδα γεγονός που οδήγησε στην ανάγκη αναλυτικής ενημέρωσης γονιών παιδιών και εκπαιδευτικών για τους κινδύνους που πιθανότατα προκύπτουν από τη χρήση της εφαρμογής.
O Υπεύθυνος επικεφαλής της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου κ.Γιώργος Κορμάς σημειώνει: «Το γεγονός ότι για να επικοινωνήσει κάποιος άγνωστος με ένα προφίλ στο Viber είναι απαραίτητο να γνωρίζει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου με το οποίο συνδέεται είναι μια δικλείδα ασφαλείας για τα παιδιά. Όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Η σωστή ενημέρωση και η προσοχή στη διαδικτυακή συμπεριφορά του ανηλίκου είναι πολύ σημαντικές για να αποφύγουμε κρούσματα εκφοβισμού, bullying, και εξαπάτησης από ψεύτικα προφίλ».
Το φυλλάδιο το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και της Viber μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=4174