Σχολική Σύμβουλος 6ης ΠΕ Θεσσαλονίκης Κανταρτζή Ευαγγελία

H Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή είναι Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (http://www.ekedisy.gr/) και Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, στο Μεταπτυχιακό Κύκλο Σπουδών του ΦΠΨ και έχει Διδακτορικό στις Επιστήμες των Παιδαγωγικών και της Ψυχολογίας από το Institute of Education, University of Hull.

Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, πρωτοβάθμια και  δευτεροβάθμια ενώ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δίδαξε σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2003 υπηρετεί ως στέλεχος της εκπαίδευσης.

Έχει διδάξει ως επιμορφώτρια σε θέματα παιδαγωγικών, ψυχολογίας, διοίκησης της εκπαίδευσης, ισότητας των φύλων και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 1000 ώρες εκπαιδευτικής επιμόρφωσης. Συμμετείχε σε ερευνητικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού ενώ υπήρξε αξιολογήτρια σχολικών βιβλίων και λογισμικών.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, Πρακτικά συνεδρίων, μονογραφίες και αρθρογραφία στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο.

Ταυτόχρονα χρόνια πολλά ασχολείται με τη διάσωση σχολικού υλικού ερευνώντας, συλλέγοντας και διασώζοντας σχολικά βιβλία και σχολικό υλικό από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακόμα και από το εξωτερικό. Η αγάπη της αυτή την οδήγησε στην ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και στη δημιουργία ενός πρωτότυπου θεματικού Μουσείου, του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης που στεγάζεται στην οδό Τριπόδων στην Πλάκα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Lia kantar@hotmail.com

info@ekedisy.gr

http://www.ekedisy.gr/

Tηλ.: 6937219160

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=3551