Διοργάνωση Ενημερωτικής Εκδήλωσης για τις εξαρτήσεις των παιδιών από το Διαδίκτυο και τις κινητές συσκευές»

 

 

 

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Σ.Σ.Ν., ΚΕ.ΣΥ.Π. & ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ), διοργανώνουν  σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΑΣΙΣ), ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα:

 

        ?Εξάρτηση από το Διαδίκτυο και τις κινητές συσκευές?

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017, 19:00

  στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, αίθουσα ?Γ. Καφταντζής?.

 

Η ενημερωτική εκδήλωση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/-τριες),  για τους κινδύνους που απορρέουν από την αλόγιστη και επικίνδυνη ορισμένες φορές χρήση του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων, και συγκεκριμένα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά και τις εφαρμογές που κατεβάζουν τα παιδιά από το Διαδίκτυο και τα Κοινωνικά Δίκτυα.

Προσκεκλημένοι Ομιλητές στην Ημερίδα είναι εξαιρετικοί επιστήμονες από το χώρο της Εκπαίδευσης και της Ιατρικής και συγκεκριμένα οι εξής:

  • Δρ. Β. Εφόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, μέλος του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο,
  • Δρ. Β. Νταφούλης, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο και η
  • κ. Κ. Αθανασίου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Επιστημονική Υπεύθυνη της Γραμμής Στήριξης Μ.Ε.Υποστηρίζω.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η εκπαιδευτική δράση που εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 5 σχολικές μονάδες των Σερρών κατά το σχολικό έτος 2016-2017 (3ο Γυμνάσιο,  4ο Γυμνάσιο,  5ο Γυμνάσιο,  6Ο Γυμνάσιο και Παλλατίδειο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου), σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών, το Κέντρο Πρόληψης ΟΑΣΙΣ και το Πανελλήνιο Δίκτυο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

 

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί  να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους  για συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση στην ηλεκτρονική φόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ έως την Κυριακή 28 Μαΐου .

 

Ο Δ/ντης

Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

 

 

Ξενοφών Παπασταμόπουλος

Ο Δ/ντης

Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών

 

 

Κωνσταντίνος  Σ. Τενεκετζής

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=2730