Φελούκα Βασιλική-Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Π.Ε.Ν. Αχαΐας

 

 

Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ70 (Δασκάλα) και από το 2009 υπηρετώ την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τη θέση της Σχολικής Συμβούλου, αρχικά στην 27η Περιφέρεια Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με έδρα το Μαρούσι και από τις 10-1-2012 στην 7η Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με έδρα το Αίγιο.

Έχω αποφοιτήσει από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης (1985) και  από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη Νομική Σχολή, Τμήμα Νομικής (1991). Το 2001 πραγματοποίησα την Εξομοίωση του πτυχίου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) από όπου έλαβα τον τίτλο «Περί τας Επιστήμας της Αγωγής και τας εις την Πρωτοβάθμιον Εκπαίδευσιν Προσήκουσας» και στη συνέχεια έλαβα πτυχίο Μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή από το Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Τ.Δ.Ε του Ε.Κ.Π.Α. Έχω Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή, Λογοθεραπεία-Συμβουλευτική (κατεύθυνση: Ειδική Αγωγή) από το Π.Τ.Δ.Ε. (Τομέας Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) του Ε.Κ.Π.Α. (2005).

Το 2015 ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Π.Τ.Δ.Ε Ε.Κ.Π.Α. με τίτλο διδακτορικής διατριβής: «Στάσεις, κίνητρα και προτιμήσεις των παιδιών σχολικής ηλικίας για την ανάγνωση». Η διδακτορική μου διατριβή είναι ερευνητική σε δείγμα 1136 μαθητών Δ΄ και Στ΄ δημοτικού, ηλικίας 9-12 ετών, από 36 σχολεία της Αττικής και ευρήματά της έχουν παρουσιαστεί τμηματικά σε Συνέδρια της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας, του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.) και του Π.Τ.Δ.Ε. Αθηνών.

Επίσης, έχω πτυχίο Επάρκειας (Proficiency) στην Αγγλική γλώσσα και  Επιμόρφωση και Πιστοποίηση στις Νέες Τεχνολογίες (επίπεδα Α΄και Β΄). Είμαι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων ενταγμένη στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. και Επιμορφώτρια Β΄ Επιπέδου Τ.Π.Ε. για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 (δασκάλους) ενταγμένη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Επιμορφωτών Β΄ Επιπέδου Τ.Π.Ε.

Έχω διδάξει σε επιμορφωτικά προγράμματα (ενδεικτικά: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΠΕ70 Β΄ Επιπέδου Τ.Π.Ε. για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη (ΚΣΕ Αίγιο), ΕΠΕΑΕΚ: «Πρόγραμμα: Μαθησιακές Δυσκολίες», ΠΕΚ Ηλιούπολης: «Πρόγραμμα: Διαχείριση σχολικής τάξης», Π.Ι.: «Διδακτική των νέων βιβλίων (Γλώσσα)», ΠΕΚ Φιλοθέης: «Εισαγωγική Επιμόρφωση νεοδιόριστων και αναπληρωτών» και ΠΕΚ Πατρών: «Εισαγωγική Επιμόρφωση» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες») και σε φροντιστηριακά σεμινάρια (θέματα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και ενότητες Παιδαγωγικής της Λογοτεχνίας) στους προπτυχιακούς φοιτητές του Π.Τ.Δ.Ε. Αθηνών και στους μετεκπαιδευόμενους εκπαιδευτικούς του Μαράσλειου Διδασκαλείου Π.Τ.Δ.Ε. Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής μου διαδρομής έχω συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, ημερίδων και διημερίδων, καθώς και σε οργάνωση Εκπαιδευτικών Συνεδρίων και Προεδρεία Συνεδρίων. Έχω παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης και έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες.

Είμαι μέλος επιστημονικών ενώσεων (Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος, Νέος Παιδαγωγός). Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται σε δύο άξονες: α) θέματα της ειδικής αγωγής και β) κίνητρα των μαθητών ειδικότερα σε σχέση με την ανάγνωση. Το συνολικό συγγραφικό και ερευνητικό μου έργο αριθμεί, μέχρι σήμερα, 30 επιστημονικές δημοσιεύσεις εκ των οποίων οι 10 αφορούν βιβλία, κεφάλαια σε βιβλία και βιβλία περιλήψεων, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν έρευνες, άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και τόμους πρακτικών συνεδρίων.

Αίγιο, 13-11-2016

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Φελούκα Βασιλική

Τηλ: 6974096364

e-mail: vfelouka@primedu.uoa.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=2274