Α επιμορφωτική συνάντηση στα πλαίσια λειτουργίας του Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» (ΑΔΑ: 73ΟΨ9-ΦΔΠ και ΑΔΑ: 7ΙΧΟ4653ΠΣ-ΓΑΒ)-Απόστολος Παρασκευάς

Αγαπητοί συνάδελφοι των συμμετεχόντων σχολειών της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής

Σας ενημερώνω ότι θα υλοποιηθεί η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση στις 02 Δεκεμβρίου 2015, στο ΔΣ Αρναίας και ώρα 12.00-14.00 στα πλαίσια λειτουργίας του Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλωθεί σαν υπεύθυνοι από κάθε σχολείο για το Θεματικό Δίκτυο και η μετακίνησή τους θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Τα σχολεία που συμμετέχουν για το σχολικό έτος 2015-2016 είναι:
1. ΔΣ Παλαιοχωρίου
2. ΔΣ Αρναίας
3. ΔΣ Ολυμπιάδας
4. ΔΣ Νέων Ρόδων
5. ΔΣ Μ.Παναγιάς
6. ΔΣ Νεοχωρίου
7. ΔΣ Γαλάτιστας
8. ΔΣ Στανού
9. ΔΣ Βαρβάρας
10. ΔΣ Ουρανούπολης
11. ΔΣ Βάβδου
12. ΔΣ Α Ιερισσού

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσίαση του Δικτύου, θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, θέματα ασφάλειας σχολικών εργαστηρίων, προετοιμασία συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο εξ αποστάσεως σεμινάριο (Webinar) με την πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Centra, προώθηση της συνεργασίας σχολείων και εκπαιδευτικών στα πλαίσια συνεργασίας του Δικτύου με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-twinning και τέλος θα συζητηθούν οι εργασίες που θα υλοποιήσουν οι συμμετέχοντες στα πλαίσια της συμμετοχής τους.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι όπως προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών καθώς και να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Παρακαλούνται με μέριμνα των Διευθυντών και Προϊσταμένων να λάβουν γνώση οι εκπαιδευτικοί των συμμετεχόντων σχολείων ενυπόγραφα.

Απόστολος Παρασκευάς
Σχολικός Σύμβουλος
3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://isecurenet.sch.gr/portal/?p=1331